M.U.D (MINI UNITAT DIDÀCTICA)


Programari lliure: idees i conceptes

La feina dels programadors és elaborar les instruccions que després el processador llegirà i executarà. Aquest procès es sol fer mitjançnt llenguatges de programació.
El codi font d'una aplicació informàtica està format per la relació completa d'expressions complexes.
Perquè el processador pugui entendre les intruccions, el codi font s'ha de codi font en sèries d'instruccions bàsiques mitjançant la complicació. D'aquesta manera, tindrem el codi executable.

- Programa convencional o privatiu: Limita la possibilitat de detectar i corregir errades de programació, de fer-hi modificacions, de tradui-lo o fer-lo servir per a finalitats diferents a les premises pels seus autors.
Classificació del programa convencional:
 
1) Programa gratuït.
2)Programa de prova.
3) Programa comercial.

- Programa codi obert: Ofereix la possibilitat d'accedir al seu codi font. També, garanteix el dret a estudiar-lo, modificar-lo, adaptar-lo, recopilar-lo i difondre'n la versió resultant.
El moviment de programari lliure es planteja les repercussions ètiques i socials derivades de l'adopció d'un model d'ús determinat i de la creació de programari.

- Programa lliure: El moviment de programari lliure, més enllà dels aspectes tècncs o legalsm es planteja les repecurssions ètiques i socials derivades de l'adaptació d'un model d'ús determinat i de la creació de programari.
Però també, té quatre llibertats:

1) Llibertat d'usar-lo amb qualsevol finalitat.
2) Llibertat d'estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats.
3) Llibertat de redistribuir-lo a tercers.
4) Llibertat d'introduir-hi millores i fer-les públiques a fi que se'n benefici tota la comunitat.

El programari lliure ha desenvolupat programes potents com el navegador Firefox o OpenOffice.

Comentarios

Entradas populares