ESCOLA BRESSOL

 El centre que vaig assistir el passat 15 de Novembre va ser: ‘’La Cuna’’, situat a Parets
del Vallès. És una escola bressol pública.

Vaig estar tot el dia, de 9h del mati fins a les 5h de la tarda.

És un espai bastant ampli, que dona l’oportunitat als infants a sentir-se lliures. L’escola conte 5 classes segons les edats corresponents; la de peixos i soletes eren 1-2 anys; la dels grans, és a dir, els de 3 anys era la del dofins i la lluna i lactants era l’aula dels gatets. A part d’aquestes classes, hi havia una pels docents i treballadors. A més d’una cuina.
Durant el dia vaig estar amb la professora Mónica i l’estudiant de tercer, Júlia Coromina a l’aula dels peixos. És una aula que posseeix joguines de tot tipus. Hi ha el racó de la caseta, que conte un petit sofà groc on els nens poden estirar-se i descansar quan els hi vingui d’agust. A les parets hi havia penjat murals i fotos dels infants. Al llarg del dia, la professora posava música d’infants que sonava de fons mentre jugaven o feien activitats. La nostra classe comunicava amb un lavabo, amb piques, gibrelles, canviadors i vàters. Tot a la mida dels infants.

                                      Imatge pròpia de l'aula dels Peixos

Pel matí els nens juntament amb la professora van cantar la cançó del bon dia amb dos ninots. Seguidament van tindre temps per jugar i a continuació elaborar el joc d’experimentació. Consistia en posar tres caixetes a les taules amb arròs i potets/culleres de diversos colors i mides. Havíem de deixar els nens pel seu compte anessin tocant, observant i experimentant amb l’arròs.
Al finalitzar l’activitat, vam anar a jugar a un dels dos patis de l’escola.

Cal destacar la il·luminació de la classe, ja que entra gran quantitat de llum per les grans finestres. 

La higiene la tenien molt present. Quan els infants utilitzaben menjar per realitzar alguna activitat o quan feien els apats, posteriorment venia una dona que netejava tota l’aula.
També tenien una enorme sala anomenada polivalent, on els nens gaudeixen del totes les joguines.

Per la tarde la Júlia Coromina va marxar per temes laborals i jo vaig estar amb la Mónica i una altre professora. No vam efectuar cap activitat, simplement els infants van brenar i sortir al pati. A les cinc els pares els venien a recollir.
Com a opinió personal, tenia moltes ganes que arribes el dia d’anar a visitar l’escola, perquè feia temps que no estava amb infants. Pel matí va estar bé, ja que estava amb mi la noia de tercer, pero per la tarde, la dues professores feien la seva sense tenir-me en compte cap moment. No em van dir que podia fer ni em van demanar ajuda en tota la tarde. Per aquest motiu, no vaig gaudir del tot aquesta experiència.


  Si t'interessa saber alguna coseta més de l'escola, t'adjunto el link perquè puguis    tafanejar:



Comentarios

Entradas populares