COPIAR NO ES ROBAR (DESCARGUES ILEGALS)

L'última classe de GTIC que es va realitzar fa uns dies la vam començar amb aquest vídeo:


El vídeo ens vol donar a entendre que copia no és robar. Copia alguna cosa és fer un més i  que robar una cosa deixa a l'altre sense ella.  



- JAMENDO:

És una comunidad creada alrededor de la música libre, donde los artistas pueden subir su música gratuitamente y su público descargarla de igual manera (gratis i legal per ús privat).


- FLICKR
Flickr és un lloc web que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre2 i compartir fotografies i vídeos en línia.

Actualment Flickr compta amb una important comunitat d'usuaris que comparteix les fotografies i vídeos creats per ells mateixos. Aquesta comunitat es regeix per normes de comportament i condicions d'ús que afavoreixen la bona gestió dels continguts.

La popularitat de Flickr es deu fonamentalment a la seva capacitat per administrar imatges mitjançant eines que permeten a l'autor etiquetar les seves fotografies i explorar i comentar les imatges d'altres usuaris.

Flickr compta amb una versió gratuïta i amb una altra de pagament, cridada pro. i noves tecnologies.
-  COMMONS.WIKIMEDIA.ORG:
Wikimedia Commons és un projecte de la Fundació Wikimedia creat el 7 de setembre de 2004, que el seu objectiu és servir com a magatzem d'arxius d'imatges i altres formats multimèdia per a la resta dels projectes de la fundació.
Tots els arxius han d'haver estat alliberats sota llicències lliures (com la llicència de documentació lliure de GNU) o en el domini públic, actualment té més de tretze milions d'arxius multimèdia lliures.





- SOURCEFORGE:
SourceForge és un lloc web de col·laboració per a projectes de programari. SourceForge és comercialitzat per VA Programari. Proveeix una portada per a un ampli rang de serveis útils per als procés de desenvolupament de programari i integra un ampli nombre d'aplicacions de programari lliure.

SourceForge és una central de desenvolupaments de programari que controla i gestiona diversos projectes de programari lliure i actua com un repositori de codi font.

- Copyright i Creative Commons
Creative Commons és una organització no governamental sense ànim de lucre que desenvolupa plans per ajudar a reduir les barreres legals de la creativitat, per mitjà de nova legislació i noves tecnologies. Per incloure el CC en el teu bloc, en primer lloc s'ha d'accedir a la web de Creative Commons. Un cop dins, on trobis llicències s'obrirà una pàgina en la qual t'indicara uns passos que tindràs que seguir, depenent de la llicència que escolleixis. Un cop acabats els passos, copies la teva llicència al teu bloc i ja estarà incrustat. 

Copy-right és un concepte legal, promulgat per la major part de governs, donant-li al creador d'un treball original drets exclusius, en general per a un temps limitat.

Generalment, és " el dret de copiar ", però també dóna al titular de drets d'autor el dret per ser acreditat del treball, determinar qui pot adaptar el treball a altres formes, que poden realitzar el treball, que econòmicament pot beneficiar-se d'això, i altres drets relacionats.

Això és una forma de propietat intel·lectual (com la patent, la marca registrada, i el secret de fabricació) aplicable a qualsevol forma expressable d'una idea o la informació que és substancial i discreta.



Comentarios

Entradas populares