JAUME CELA

Abans d’explicar la conferència de Jaume Cela, he vist adient afegir una breu biografia:

Jaume Cela i Ollé és un home casat, pare de tres fills i avi de dos néts. Mestre i escriptor. Avui dia és el director del l’Escola Bellaterra. És membre de l’Associació de mestres Rosa Sensat, de la Federació de MRP de Catalunya, del Consell Escolar de Catalunya i del Consell de redacció de Cavall Fort. Ha escrit una seixantena de llibres adreçats, sobretot, al públic infantil i juvenil i a més a més, ha escrit llibres de temes. Ha rebut diversos premis literaris i l’any 2008 li van concedir la Creu de Sant Jordi. Col·labora amb articles a diverses revistes pedagògiques i al diari Ara.
La conferència de Jaume Cela que vam tindre el passat 16 de Novembre a Blanquerna, va tractar sobre com ha de ser el professor del futur, el que hem d’aconseguir i el que hem d’evitar fer.                                                                                     
                                                                                                                      
En un centre escolar l’alumne no ha de tenir por a equivocar-se. El infants han de aprendre d’una forma errònia. No poden estar mes temps fent fitxes que jugant.  Ells necessiten el joc per crear, conèixer i aprendre. I el problema que hi ha dia a dia en algunes escoles és que es deixa de banda l’ importància que te el joc.
A part, a l’escola  hauria d’haver-hi un espai per elaborar preguntes per qualsevol dubte.

El mestre tindria que ser pacient, responsable i confiar en els seus alumnes, donar-li ànims i autonomia, és a dir ressaltar  sis coses que han fet bé i una de malament.

Quan omplen l’horari dels nens amb activitats extraescolars, el hi traiem temps de joc, en el qual perden moments de crear, imaginar i de recrear un món nou. Els mes petits s’han d’avorrir per descobrir el que prefereixen, saber que els hi agrada.

Ens va explicar que primitivament els mestres havien d’estar pendents si els nens portaven esmorzar. Ja que, actualment hi ha infants que passen gana i l’exclusiu àpat que tenen és el que elabora l’escola.
Sabem tots que el tema destacat avui en dia és la crisi, però, el centre ha de fer tot el possible perquè perjudiqui el menys possible.

Cela va ressaltar alguns verbs que s’han de trobar en el tema educatiu:
-           Acollir
-          Mostrar
-          Acompanyar
-          Saber escoltar
-          Estimació
-          Ajudar
-          Donar autonomia
-          Responsabilitat
-          Valorar
Una escola de l’excel·lència vol dir que un mestre ha d’intentar desenvolupar el màxim les habilitats dels infants.

Des del meu punt de vista em va semblar més interessant la conferència del Jaume Cela que la de l’Anna Pèrez. Va desenvolupar  aspectes importants de l’educació, en el qual ho podem tenir en compte i aplicar-ho en un futur professional.

Comentarios

Entradas populares