VÍDEO I EDUCACIÓ





Aquest llibre va ser escrit per Joan Ferrés. Teniem com a tasca llegir el primer capítol i vam comentar els diferents apartats que conté:

- LA POR Al CANVI

L'home sempre ha tingut por al canvi. En aquesta por s'amaguen factors psicològics relacionats amb un sentiment d'inseguretat.

En algunes institucions com l'escola s'afegeix un joc més o menys conscient d'interessos creats. Quan un viu d'una institució, com és el cas del mestre, la defensa de la institució es converteix evidentment en una forma d'autoprotecció.

La por al canvi i l'obsessió pel passat han portat a l'escola a la inadaptació.



- EL DESFASAMENT EN XIFRES

Desfasament hagut de fonamentalment a la por de canvi, es torna dramàtic quan es comparen dades sobre fracàs escolar amb dades sobre eficàcia dels mitjans de masses.

Diu que la capacitat de penetració dels mitjans de masses és inqüestionable. La Revista Espanyola d'Opinió Pública donava a conèixer els resultats d'un estudi sobre la incidència dels mitjans de masses en els adolescents espanyols:

- El 80% de la informació assimilada pels adolescents espanyols de 12 a 15 anys els arriba a través de l'escola.
- Un 20% és que l'escola fa arribar al nen només les dues desenes parts li van a ser útils en la seva vida futura.
- Totes les informacions que li arriben al nen, l'escola només li asegura un 4% útil.
Al Congrés de Psiquiatria infantil es van presentar els resultats d'un estudi realitzat sobre tres mil nens francessos:
- Un 44% escollia la televisió abans que al seu pare.
- Un 20% preferia efectivament a la televisió que a la seva mare.
- Només un 36% concedia preferència efectiva a pare i mare en comptes de la televisió.
En definitiva, la majoria d'infantas prefereixen la televisió abans que la familía a causa de que la tv no mana, no renya, no pega i a més, et fa companyia quan estas sol.
- UN NOU HOME

Nosaltres tenim dos hemisferis cerebrals.
Particular interès revesteixen les investigacions sobre el paper que exerceixen els dos hemisferis cerebrals en l'elaboració del pensament humà i en la configuració del comportament.

En l'hemisferi esquerre, que controla el costat dret del cos, radiquen les àrees específiques que regeixen algunes funcions com la lectura, l'escriptura etc. En general regeix les funcions lligades al llenguatge i a l'abstracción.le correspon el desenvolupament lineal , lògic i racional del pensament. És l'hemisferi intel·lectual, analític, dominant, actiu.

En canvi, l'hemisferi dret del cervell, que control el costat esquerre del cos. Regeix les funcions espacials no verbals. És l'hemisferi amb major sensibilitat per l'acústic. És l'emocional, intuïtiu, creatiu, sintètic. És l'hemisferi secundari, del repòs, espiritual, receptiu. 
- UNA NOVA FORMA DE CONÈIXER
McLuhan afirma que << els mitjans de comunicació, canviant l'entorn, fan sorgir en nosaltres relacions úniques de percepció sensorial L'extensió d'un sentiment qualsevol transforma la nostra manera de pensar i d'actuar, la nostra manera de percebre el món. quan canvien aquestes relacions canvia l'home >>. És a dir, l'aparició i l'ús de noves tecnologies produeix alteracions en la formes de pensament i d'expressió.
Quan es modifiquen les prolongacions es modifica l'home.
- UN NOU LLENGUATGE
Expressar-se audiovisualment significaria, comunicar les intencions en l'acte mateix de suscitar emocions.
A partir d'aquí, caldria afirmar que existeixen educadors apassionats pels mitjans audiovisuals sense haver après a expressar-se mitjançant el llenguatge audiovisual.

Però el llenguatge no pot reduir-se als mitjans.

Seguidament, si t'interessa sapiguer més informació sobre aquest llibre, entra aquí.

Posteriorment, a classe vam veure dos vídeos que són anomenats vídeos motivadors. T'adjunto el primer, titulat ''La breu història de Catalunya'':

Edu3.cat



En el segons vídeo ''Dinner for two'', cadascú s'imagina la història, ja que ningú la explica:

Comentarios

Entradas populares