USOS EDUCATIUS DELS BLOGS

Després de llegir el llibre ''Usos educativos dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents'', el vam comentar a classe.
Si vols llegir-lo parcialment entra a: http://www.books.google.com 
Per començar saber que un Blog és un lloc web periòdicament actualizat que recopila cronològimcanet textos o articles d'un autor o diversos autors, en què apareix en primer lloc el més recent, on l'autor conserva sempre la llibertat de deixar publicitat el què consideri. El terme blog prové de les praules web i log ('log' en àngles=diari).

Posteriorment, deixo alguns termes interressants que es van tractar a classe:

- Blogger/Blogspot: S'utilitza per crear blogs.


Hi trobem diverses classe de blogs:


1) Blogs de centre: Consisteixen en revistes digitals, que integren textos informatius, d'opinió, de creació, testimonis gràfics d'activitats realitzades dins o fora del centre. En algunes ocassions és el mitjà en el qual els alumnes publiquen treballs.

2) Blog del professor: Són els que estan destinats a comunicar les seves reflexions sobre l'educació, sobre metodologia en àrees concretes, sobre les TIC en educació, etc; per donar notícia de recursos que troben i proven; per comentar blogs educatius o relacionats amb l'educació que consideren interessants; etc.

3) Blogs d'aula: Es poden classificar segons la seva funció, que està unida al mode de gestió.

4) Blog d'aula del professor: La funció principal és proporcionar als alumnes informació, proposar activitats complementàries, donar instruccions per a tasques diverses, etc.

5) Blog de professor-alumnes: Permet servir de vinchle per a projectes intercentres, de forma que puguin interactuar alumnes i mestres en un marc plurilingüe i pluricultura.

6) Blog d'aula de l'alumne: S'utilitza per penjar apunts, exercicis, etc. Per exemple, aquest blog és d'aula de l'alumne.

- La Coctelera: És un altre servei de blogs que funciona com una comunitat, amb la qual cosa es poden compartir etiquetes amb altres usuari, crear xarxes, etc.

- Nireblog: És similar a la Coctelera però amb algunes ocions millorades. Una interfície senzilla i molt intuïtiva el fa molt adequat per iniciar-se, si no es vol manejar molta informació ni organitzar-la de manera complexa.

- Wordpress: És una de les plataformes de blogs més popular i potens disponible actualment, totalment gratuït i de codi obert. Hi ha tres versions:
1) Wordpress.com
2) Wordpress.org
3) WordpressMU

- Podcàsting: Consisteix en la creació d'arxius de so i de vídeo i la seva destribució mitjançant un arxiu RSS que permet subscriure's i usar un programa que el descarrega perquè l'usuari l'escolti en el moment que vulgui.
- Marcadors socials: Són un tipus de mitjà social que permeten emmagatzemar, classificar i compartir enllaços en Internet o en una Intranet.

Comentarios

Entradas populares