L'EDUCACIÓ ACTUAL ÉS LA MILLOR QUE PODEM TENIR?

Com a mestres som conscients que l'educació està en constant canvi i innovació. Segons Cristóbal Cobo, un professor i investigador en les noves tecnologia, planteja:


L'educació actual és la millor que podem tenir?


Cobo remarca que l'escola ha canviat perquè el context està en constant transformació, d'aquesta manera, destaca que els alumnes duen a terme un aprenentatge invisible. Aquest aprenentatge fa referència a la societat actual, en el sentit que els infants no només aprenen dins l'aula sinó que no s'adonen que aprenen com en les sortides, amb la televisió, escoltant... Defensa que els més petits estan en un continu i prolongat aprenentatge, per tant, aprenen en 360° i amb el 7x24, en qualsevol espai, en qualsevol moment del dia i al llarg de la setmana. Tanmateix, hem de tenir clar que en la societat que ens trobem es caracteritza per ser diferent i complexa, és a dir, vivim en una societat de la informació, en una societat digital, de xarxa, i sobretot, en una societat de l'aprenentatge. Així doncs, l'educació actual requereix que tan mestres com alumnes sapiguem moltes coses i que les sapiguem fer servir amb eficàcia, tot i així, a l'escola ens hem de plantejar si ensenyar als nens perquè adquireixin els coneixements o facilitar situacions perquè vagin construint el coneixement, adquirir o construir? Pensem-hi.



Per saber-ne una mica més...

Comentarios

  1. Hola, Cristina! Penso que el món ha evolucionat a un ritme vertiginós i, en canvi, la manera d'ensenyar no ho ha fet de la mateixa manera. En lloc d'escriure't el meu punt de vista et deixaré l'enllaç d'un vídeo que ho reflexa perfectament.

    https://www.youtube.com/watch?v=j2lPjRTlgoQ

    Durant aquests dies em llegiré els teus articles que segur que n'aprenc d'una mestra :)

    Fins aviat!

    Instagram: @xaavi90

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares