IDENTITAT DIGITAL

HOLA!!

Ja fa temps que els centres educatius viuen la incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). És un gran canvi per les escoles i universitats, pel fet que s'exigeix formació i innovació immediata.


Des de la universitat ens transmeten que com a mestres és essencial crear una bona identitat digital vinculada al món professional, però, què vol dir identitat digital? Bé doncs, és un mètode per generar la teva presència a la web online, és a dir, és una web personal que es pot fer servir de referència per als altres i la comunitat. És un context en línia format per un conjunt d'informacions de nosaltres mateixos i que volem donar a conèixer. Aquest rastre que conforma la identitat digital està format per una sèrie d'impactes de diferent procedència. Algun d'ells són els següents:

  • Perfils personals, xarxes socials generals (Facebook, tuenti, twitter, Myspace...) i professionals (linkedin, Xing...) i portals de cerca d'ocupació.
  • Comentaris en fòrums, blogs, youtube...
  • Les adreces de correu electrònic.
  • Contactes, és a dir, els nostres amics, contactes professionals, seguidors...

En definitiva, és interessant crear un espai personal d'aquest estil per tal de poder fer difusió del que vols mostrar als altres usuaris, tot i així, com a educadors hem d'ajudar als nostres alumnes a elaborar aquesta identitat, ja que, el món digital és un tòpic cabdal en l'educació i en el món en què vivim. Per aquesta raó, els hem de fer saber que com més actius es mostrin en el seu espai personal, més informació compartiran i més és sabrà d'ells, llavors, la seva identitat digital anirà evolucionant i agafant forma. Tanmateix, els hem d'ensenyar a que siguin conscients del que publiquen en la web personal pel fet que pot tenir una repercussió en la seva futura inserció laboral.




Vols saber-ne més?

Comentarios

Entradas populares