CONNECTEM-NOS!

Avui en dia cal que els mestres coneguem un teoria d'aprenentatge per a l'era digital anomenada CONNECTIVISME. És important i necessari tenir-lo en compte a les aules perquè la societat ens demana que ensenyem a internautes, per tant, mitjançant aquesta manera de fer hem de procurar que les nostres eines d'ensenyar coincideixin amb les eines d'aprendre que tenen els nostres alumnes. En altres paraules, el connectivisme ens diu que el procés d'aprenentatge és desenvolupa a partir de processos que no estan del tot sota el control de la persona que aprèn.


Tanmateix, el que té en compte aquesta teoria és que l'ésser humà no és l'únic "contenidor" del coneixement, ja que cada ordinador en té d'infinits i emmagatzemats, ja que, cada un d'ells estan connectats a internet. Per aquesta raó, no és tan important el que una persona sap sinó el que pot arribar a saber. És més essencial el que un pot conèixer demà que no pas el que sap avui. Així doncs, els més petits han d'estar ben connectats per tenir un coneixement actualitzat, com les xarxes socials, Wikipedia... Totes aquestes eines són les que ens permeten connectar tots els coneixements, fons i imputs, per això, el nostre paper és obtenir maneres de fer adequades amb l'objectiu d'ensenyar a aprendre a aprendre en el món que viuen i adquireixin un coneixement útil a través de tres habilitats principals:

1. BUSCAR: Han de saber cercar informació via on-line.
2. SELECCIONAR: Escollir la informació buscada per saber la que ens serveix i la que no
3. CONNECTAR: Capacitat de connectar les diferents fonts d'informació. És la part més important que han de desenvolupar els nostres alumnes per aprendre a aprendre.


Resultado de imagen de CONECTIVISMO

Comentarios

Entradas populares