QUINS RECURSOS DIGITALS FARÍEM SERVIR A L'ESCOLA?

Com a educadors els recursos que podem utilitzar a l’aula poden ser infinits. A les xarxes podem cercar molta informació i materials per treballar a les classes com les aplicacions o els blogs. Per aquest motiu,  hem de saber seleccionar i diferenciar quins serien els adequats dels que no. Tanmateix hem pogut aprofundir en aquest tema i hem cercat recursos educatius digitals en diferents àmbits i també en diferents idiomes, com per exemple:


Amb aquests dos exemples hem pogut veure la gran varietat de recursos educatius que tenim a l'abast. Aquests enllaços a més, són interessants actualment per nosaltres però també en un futur, ja que com a "gent jove" que som, podem arribar a assolir un rol dins l'escola destinat a dinamitzar les noves tecnologies de l'escola, ja que tindrem a l'abast un recull de recursos dels quals en podrem fer un recull per als mestres de l'escola on estiguem treballant.

Quins recursos digitals faríem servir a l’escola?


Hauríem de fer servir recursos que es poguessin treballar a l’aula, com les aplicacions o els blocs. Hauríem d’ajudar i ensenyar als infants a destriar dels recursos apropiats dels que no, ja que tothom té la possibilitat de penjar qualsevol recurs. Cal triar bé perquè hi ha webs inacabades, dolentes i errònies.  Per tant, els recursos digitals que podríem tenir en compte serien aquells que els nens poden tenir a l’abast, com per exemple, la pissarra digital per poder cercar webs que els hi facilitin activitats per nivells i temes. Les tasques haurien d’estar ben explicades i especificades per evitar la confusió. En definitiva, hem de ser competents en aquests àmbits i conèixer un conjunt d’eines amb un gran potencial educatiu, que facilitin la creació, edició i gestió de materials i activitats. Cada com són més escoles i més mestres en actiu en l’ús de les TIC per compartir recursos, per buscar informació o per resoldre problemes, i hem de compartir aquestes coses amb els nostres alumnes tenint clar quin és l’objectiu a treballar per fer la tria d’un recurs adequat a la temàtica i als més petits.

Vols conèixer app's organitzatives pels alumnes? Pels mestres? Per crear materials? Aquí t'adjunto una presentació que et podrà donar idees!


Comentarios

Entradas populares