LES TIC I LES LLENGÜES

En aquesta entrada podeu trobar uns recursos, concretament App’s, que es poden dur a la pràctica a l’aula. Moltes escoles usen varies eines o recursos a través de  les TIC com per exemple:

- Aplicació DIC-DIC → Practicar l’escriptura mitjançant so-grafia.
- Portal Edu 365 → Diversitat de jocs i activitats educatius.
- Projecte llenguatges → bloc d’aula on treballen la competència comunicativa de forma global i interdisciplinaria.
- Projecte “kuentalibros” → Promoure la lectura i la reflexió compartida.
- Ús del correu electrònic → Crear un text real comunicatiu per a lectura i l’escriptura.

Com a mestra i considero que aquestes eines ens poden facilitar moltes coses dins de l’aula, tant als infants com a mi. Aquestes eines ens poden permetre organitzar i gestionar de forma més adequada el que es dur a terme a l’escola.
Aquesta seguit, unes altres companyes ens han presentat el seu treball de “Les tic i les llengües”. Per començar, ens han convidat a fer ús d’un programa per editar vídeos, un vídeo sense so. Un cop vist el vídeo, la nostra tasca era que a partir de l’aplicació “imovie” ens gravessim la veu amb el micròfon per tal d’afegir-la al vídeo. Aquest fet t’impulsava a imaginar-te o interpretar el que succeia en el vídeo per tal d’inventar-te una història. Per acabar,e s van veure el vídeos per conèixer els registres de les altres membres de classe.

Aquest n’és un exemple clar que les TIC ens permeten treballar qualsevol àrea curricular, només cal saber seleccionar la app adequada per poder treballar les habilitats que el mestre tenia pensades, sense deixar de tenir en compte que treballar d’aquesta manera potencia un infant autònom, a més, d’afavorir  la curiositat, motivació i imaginació dels alumnes.


Per saber-ne una mica més...

Comentarios

Entradas populares