GEOLOCALITZACIÓ

La geolocalització s'ha desenvolupat radicalment en molt poc temps, sobretot gràcies a les noves tecnologies. Pot ser un servei a la comunitat i per això pot resultar molt útil introduir-ho a les aules com a eina perquè els nens coneguin el seu entorn proper.

Així doncs, unes companyes ens han ensenyat com treballar aquest tema a partir d'una aplicació anomenada EDULOC. Per saber-ne més l'eduloc és una proposta que incorpora dispositius mòbils amb GPS per al treball en projectes sobre el territori. És una eina que permet tant als professors com als alumnes a poder crear itineraris, escenaris i experiències basades en la localització. Seguidament, les nostres companyes ens van reptar a realitzar unes proves que estaven ubicades pel voltant de la facultat. Mitjançant aquesta app, havíem d'utilitzar el mapa i situar-nos als diversos llocs que ens indicava. Un cop arribàvem a un d'ells, ens donava un seguit d'instruccions que havíem de dur a terme, i així, fins a passar pels diversos punts que ens marcava l'app.

Resultado de imagen de EDULOC

Des del meu punt de vista com a educadora és una eina força interessant per treballar amb els infants. Els pots ajudar a conèixer el seu entorn més proper d'una manera més dinàmica i divertida. Tanmateix, utilitzant aquest recurs els servirà per saber com funciona un mapa, és a dir, aprendran a interpretar-lo per poder situar-se en l'espai.


Per si t'interessa, aquí et deixo la presentació de les companyes !


Comentarios

Entradas populares